როცა თქმა სჯობს
01.02.2016
დილა
ბოთლი ზეთისთვის, ნაჭრის ჩანთები ‒ ბოსტნეულისთვის, მინის ტარა გადასახარისხებლად ‒ ბაზარში წასვლისთვის ასეთი მზადება რეფლექსად მექცა. ფიქრის გარეშე ვიღებ საჭირო ნივთებს და ზურგჩანთაში ვალაგებ.
ყოველ კვირას ერთ ბაზარში დავდივარ საყიდლებზე, სადაც პროდუქცია ორგანული და სეზონურია. ქიმიური სასუქის გარეშე მოყვანილი საზამთრო – აგვისტოში, და შეუწამლავი ბრიუსელის კომბოსტო ნოემბერში ჩნდება დახლებზე. პროდუქტების უმრავლესობა ადგილობრივი, ბელგიური წარმოებისაა. მანგო და ქოქოსი – ბოდიში, სამაგიეროდ, ძირხვენების, ღეროფოჩის, ვაშლებისა და მსხლების მრავალფეროვნება თვალს მოგჭრით. აქ არაფერია შეფუთული, ჩაყვინთეთ ტომრებში და ხელით შეეხეთ ბურღულეულს, ლობიოს, ფქვილს – ამ პროდუქტებსა და გადამუშავებულ, დაფასოებულ სურსათს შორის კონტრასტი დიდია! განსაკუთრებით კი, თუკი შეჩვეული ხართ სუპერმარკეტის დახლზე დაბრძანებულ ცელოფნის პარკში ჩადებული დაჭრილი პურის ხილვას, რომელიც მერე რატომ